joi, 20 septembrie 2012

Calitatea Tutunului



Calitatea tutunului din Transilvania este comparată cu cea din Caraibe


Mai multe companii din străinătate s-au arătat interesate pentru a colabora cu fermierii din zona Transilvaniei în vederea cultivării tutunului, aceştia oferind seminţe şi chiar tehnologia necesară, în schimbul obţinerii de tutun de calitate de pe teritoriul României, la un preţ satisfăcător.
Străinii interesaţi de cultivarea tutunului pe teritoriul României au încheiat contracte cu fermierii din zona Transilvaniei prin intermediul cărora se obligă să preia producţia realizată de aceşti peoducatoru la un preţ corect.
Aceştia le-au oferit agricultorilor seminţe adaptate condiţiilor pedo-climatice din ţară şi au oferit şi tehnologia necesară pentru cultivarea acestei plante în cele mai bune condiţii.
Culturile de tutun nu sunt folosite doar pentru fabricarea ţigărilor, planta fiind folosită şi în industria cosmetică, în industria parfumului sau industria pielăritului pentru tăbăcirea pieilor, a informat corespondentul Radio România Antena Satelor, Claudiu Padurean, pentru emisiunea „Fermier în România”.
Specialiştii din domeniu compară calitatea tutunului povenit din Transilvania cu cel din Caraibe întrucât în zona Transilvaniei există suprafeţe de teren care nu sunt poluate deloc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu